Julkinen sektori on Suomessa historiallisen suurten muutosten äärellä. Tampereen Nuorkauppakamari ja Tampereen Messut haluavat nostaa alan arvostusta ja tuoda esille sektorin lukuisia onnistumisia – negatiivisten uutisien sijaan.

Miksi ihmeessä Hankintapäivät?

1. Hankintojen arvostuksen nostaminen

Julkiset hankinnat ovat mediassa esillä lähes poikkeuksetta vain negatiivisessa valossa. IT-hankkeet, VR:n junahankinnat, Länsimetro jne. Silti taitaa olla niin, että ylivoimaisesti suurin osa hankinnoista onnistuu erittäin hyvin tai ainakin hyvin. Suunnitellusti toteutuneesta hankinnasta ei revitä mehukkaita otsikoita.

Hankintoja päättävän ja tekevän virkamiehen tehtävä ei ole kadehdittava. Jos hankinta onnistuu, se on ”business as usual”; jos taas ei, epäonnistumisesta revitään vahingoniloisia otsikoita.

Haluamme olla osaltamme nostamassa hankintojen ja hankintoja tekevien henkilöiden arvostusta. Konkreettinen tapa on LOGYn kanssa lanseeraamamme Vuoden Hankintojen Kehittäjä -palkinto, joka jaetaan Hankintapäivillä historian ensimmäistä kertaa.

2. Kuntapäättäjien verkostoituminen

Kuntapäättäjä on ammattiryhmä siinä missä rakennusmies tai yritysjohtajakin. Olemme lukuisissa keskusteluissa tunnistaneet, että tarjonta kuntapäättäjien keskinäisille verkostoitumistilaisuuksille on hyvin ohut. Kuitenkin kuntapäättäjät ympäri Suomen painivat samojen haasteiden kanssa.

Haluamme tarjota hankinnoista vastaaville kuntapäättäjille foorumin, jossa he voivat jakaa hyviä käytäntöjä, kokemuksia ja oppia keskenään.

Hankintapäivillä järjestetään myös eksklusiivisesti kuntapäättäjille tarkoitettu iltatilaisuus, jossa verkostoituminen jatkuu pitkälle aamuyöhön…

3. Julkisen ja yksityisen sektorin yhteistyön tiivistäminen

Julkinen ja yksityinen sektori nähdään Suomessa usein – joskus tahallisesti – kilpailevina. Päinvastoin, molempia sektoreita tarvitaan ja molemmilla on oma roolinsa ja omat tavoitteensa. Parhaaseen lopputulokseen päästään mahdollisimman saumattomalla yhteistyöllä.

Haluamme olla mukana tiivistämässä tätä yhteistyötä ja parantamassa ilmapiiriä sektoreiden rajapinnassa.

Merkittävänä ohjelmanumerona on yhteistyökumppanimme LOGY:n julkisen sektorin seminaari messujen avauspäivänä sekä kuntatalouden huippuasiantuntijan Eero Laesterän puheenvuoro.

Tervehdyksensä tuovat myös mm. Tampereen pormestari Lauri Lyly sekä isoja julkisen ja yksityisen sektorin yhteishankkeita läpi vienyt Hjallis Harkimo.

4. Suomen tulevaisuus

Investointi on panostus tulevaisuuteen. Aivan erityisesti tämä on totta kuntakentässä. Kunnat ovat historiallisen haasteellisessa tilanteessa. Tilanne on niin sekava, että helpoin tapa olisi asettua siilipuolustukseen ja jäädä odottamaan mitä ympäröivä yhteiskunta tekee. Kuitenkin vain onnistuneilla investoinneilla turvataan Suomen koko kuntakentän tulevaisuus.

Haluamme olla mukana rohkaisemassa yhteiskuntaa katsomaan rohkeasti tulevaisuuteen, tekemään päätöksiä ja toimimaan.

5. Hauskanpito

Julkisen sektorin hankinnat mielletään helposti tylsäksi. Mutta ei sen sitä tarvitse olla.

Haluamme tarjota positiivisen, huumoripitoisenkin tapahtuman jossa näytteilleasettajilla ja kävijöillä on oikeasti hauskaa. Tervetuloa!